FŐOLDAL | SZOLGÁLTATÁSOK | NIDEK NONO-CONTACT

A jelenleg elérhető legpontosabb non-contact szemnyomásmérés!

A glaukoma (zöldhályog) a felnőtt népesség igen nagy részét veszélyezteti. Alattomos veszélyes szembetegség, legtöbbször minden fájdalom nélkül kezdődik. A megnövekedett szemnyomástól elhalnak a szemfenéken a látóidegsejtek és észrevétlenül megszűnik a periférián a látás.

A Matók Optikában a szemnyomás ellenőrzése teljesen fájdalommentesen, a szem érintése nélkül a másodperc tört része alatt történik. Az erre szolgáló készülék a Non Contact Tonométer, mely sűrített levegővel működik. Negyven év felett mindenkinek ajánlott a szemnyomás ellenőrzés.

A beépített optikai pachyméternek köszönhetően nemcsak a szemnyomás értékét, hanem a szaruhártya vastagságát is meg tudjuk mérni.

Szemnyomási érték kompenzáció a szaruhártya vastagsággal

Az 530P típus beépített optikai elven működő, non-contact pachyméterrel rendelkezik. A műszer a mért szemnyomás értékét a szaruhártya vastagsági értékkel kompenzálja, így a lehető legpontosabb szemnyomási értéket kapja.

Lágyabb léglökés és csendesebb működés

A NIDEK innovatív technológiája az APC (Automatic Puff Controll), amely segítségével még komfortosabb a páciens részére a vizsgálat. Az első mérés alapján a rendszer csökkenti a léglökés erejét, így azt a második mérés során a lehető legkisebb mértékre csökkenti és átlagolja a mérési eredményeket.

3D automatikus szemkövetés, automatikus mérésindítás

A NIDEK hosszú évek tapasztalatai és kutatásai alapján kifejlesztett egy automatikus szemkövető és fókuszáló rendszert, amely megkeresi a szemet, ráfókuszál és az ideális mérési pozíció esetén elindítja a mérés folyamatát.