FŐOLDAL | SZOLGÁLTATÁSOK | Zeiss i.Profiler

i.Profiler - forradalmian új hullámfront technológiás szemvizsgáló gép

Ez a világ jelenleg legmodernebb szemvizsgáló készüléke, a tudomány által ma ismert legtöbbet tudó ZEISS gyártmányú szemvizsgáló, látásanalizáló, a szem valóságos profilját megmutató készülék. A szem olyan hibáit is érzékeli, amiket az eddigi készülékek nem mutatnak ki.

Ezzel a világújdonsággal a rejtett hibákat, az ún. magasabbrendű aberrációkat is ki lehet mérni, amik különösen rossz látási viszonyok között pl. szürkületben, éjszakai vezetéskor rontják a látásunkat.

Az i.Profiler hullámfront technológiás szemvizsgáló computer, az első teljesen automata szemkövető mechanizmussal rendelkező multifunkciós mérő, elemző, analizáló rendszer. Mérés közben az i.Profiler egy alacsony intenzitású fénynyalábot vetít a retinára, ahonnét az hullámfront formájában visszaverődik, ill. eltorzul a szem hibáitól, aberrációitól. Ezt a hullámfrontot vizsgálja a műszer és kiszámolja, megtervezi az ideálisan javító lencsét.

A hagyományos mérőműszerekkel ellentétben nemcsak dioptriát mér egy ponton, hanem a pupilla teljes nyílásában 1500 elemzett ponton határozza meg a szem hibás leképzését és diagramm formában megjeleníti azokat.
Kontaktlencse rendelésnél egy domborzati térképet rajzol a szemről. Ilyenkor több, mint 6000 a mért pontok száma és több mint 100.000 az elemzett pontok száma.

A vizsgálatot követően olyan szemüveglencsék állíthatók elő, amelyek az eddigieknél lényegesen jobb látásélességet garantálnak, főleg gyengébb fényviszonyok között pl.szűrkületben, éjszakai vezetéskor. Nappal borotvaéles kontrasztok, mélyebb teltebb színek és az élesebb kétszemes látás miatt jobb térérzékelés. Rosszabb fényviszonyok között, tágabb pupillánál, csökkent kontraszt mellett a körülményekhez képes és a szem adottságaitól függő legjobb képminőségű látást adja.

Megfizethetetlen a nagyobb biztonság éjszaka, gyenge látási viszonyok között.