Ha garanciális hibát észlel, azonnal jelezze felénk. Határidőn túli igénybejelentést nem tudunk a gyártónál érvényesíteni /keretnél 6 hónap törésgarancia rendeltetésszerű használat esetén, lencsénél 12 hónap réteg garancia, kontaktlencsénél a kibontáskor már meglévő sérülés/
Átvételkor ellenőrizze keret és a lencse hibátlan állapotát. Az elvitel után felfedezett karcok, sérülések, a nem rendeltetésszerű használat következményei.

Minden nálunk megrendelt szemüveget a legnagyobb gondossággal készítünk, majd az elkészülést követően két lépcsős minőség ellenőrzésnek vetünk alá. Cégünk minden nálunk készült szemüvegre garanciát vállal, mely vonatkozik a gyártásból és elkészítésből eredő hibákra, de nem vonatkozik a nem rendeltetésszerű használat miatti sérülésekre (pl.: leejtés, ráülés, lencsék szárazon törlése stb.).

Természetesen ilyen „balesetek” esetén is megjavítjuk a keretet, ha ez lehetséges. Bizonyos luxus szemüvegkeretek speciális garanciákkal bírnak.

Garancia kontaktlencséknél:

A kontaktlencsék rendkívül sérülékenyek, egy rossz mozdulattal elszakíthatók (kemény lencsék eltörhetők, összekarcolhatók). Minden lencse felbontása előtt ellenőrizze az átlátszó csomagoláson keresztül, hogy a lencse valóban benne van-e a dobozban. Lámpafény felé tartva kitűnően látható a lencse állapota. Amennyiben bármilyen rendellenességet látna, kibontás nélkül hozza vissza üzletünkbe a lencsét, és mi kicseréljük azt. Felbontást követően a lencsékre garancia nincs, azonban ha bármilyen problémája lenne, azt feltétlenül jelezze, hogy segíthessünk Önnek a probléma okának kiderítésében, és tanácsot adhassunk a jövőben

Néhány jó tanács:
A szemüveget mindig két kézzel, vegye fel és le. Különösen óvatos kezelést igényelnek a keretnélküli /főleg a fúrt/ szemüvegek.
A szemüveget ne tegye ki 60 C fok feletti hőhatásnak/szauna, autószélvédő, hajszárítás, stb. / A magas hő hatása jól felismerhető elváltozásokat okoz a lencsén (apró karc szerű repedések), ezekre a gyártó cégek nem vállalnak garanciát! (Nem rendeltetésszerű használat.)
Ne tegye szemüvegét a lencse domború oldalával lefelé! A karcmentesítő réteggel ellátott szemüveglencse is karcolódhat, ha nála nagyobb keménységi fokú tárggyal érintkezik!  Karcolódásra, garancia nem vonatkozik.
Naponta ellenőrizze a csavarok helyes, eredeti állapotát. A kilazult csavar, lencse kiesést, karcolódást, ill. szárnál deformálódást, törést okozhat.
Szemüveglencséjét tisztítsa naponta, ha kell többször is. Legideálisabb a langyos vízzel való leöblítés, a por eltávolítására, és utána speciális szemüveg tisztító spray használata.
Általános háztartási tisztítószerek, intenzív erős vegyhatású anyagok /pl. hajlakk, permetszer, stb./ a keret és a szemüveglencse rétegeit és anyagát károsíthatják. A rászáradt víz, foltosodást okoz.
Szárazra törléshez, csak mikroszálas szemüvegtörlő kendőt szabad használni. Szarvasbőr, papír zsebkendő, műanyaglencséhez nem alkalmas.
Ha szemüvegláncot használ, ügyeljen arra, hogy a lencse ne érintkezzen vele, vagy gombbal, zipzárral, vagy egyéb kemény tárggyal.
Ha szemüvegét zsebében, táskájában tok nélkül tartja kulcs, toll, pénz, stb. összekarcolhatja. Keménytok nélkül, szemüvege deformálódhat.